i-Emma

8 december 2015
Een veiligheidschoen uitgerust met NFC en Bluetooth technologie waarmee respectievelijk product- en gebruiksinformatie via een smartphone-connectie kan worden gedeeld.

Eén van de absolute ‘topics’ tijdens de A&A 2015: de lancering van de zogeheten i-Emma, een veiligheidschoen van Emma Safety Footwear die is uitgerust met NFC (Near Field Communication) en Bluetooth technologie. Daarmee kan productinformatie respectievelijk gebruiksinformatie via een smart phone connectie worden gedeeld.

De i-Emma is een ‘smart shoe’ met productinformatie en materialenkenmerken in de vorm van een materialenpaspoort. Gebruiksinformatie wordt gegenereerd door middel van sensoren die gebruik, ouderdom en slijtage registreren. Mede door deze technologieën is Emma in staat om haar MVO doelstellingen te verwezenlijken: de ontwikkeling van een circulaire schoen en het opzetten van een retour logistiek programma voor zowel Emma Veiligheidsschoenen als private labels. Inmiddels is Emma druk in de weer met de Emma circulaire schoen. Medio 2016 zal het retour logistieke proces operationeel zijn.