20 May 2014
Sinds de rebranding afgelopen november gaat het hard met Emma. In het eerste kwartaal van 2014 realiseerden we een groei van 18%. Dat smaakt naar meer.

Sinds de rebranding afgelopen november gaat het hard met Emma. In het eerste kwartaal van 2014 realiseerden we een groei van 18%. Dat smaakt naar meer.

Tom Hermans, directeur van Emma Safety Footwear, is trots op de cijfers. "In een verdringingsmarkt is dit een uitzonderlijk goed resultaat. De nieuwe merkuitstraling geeft ons meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, dat merk je direct. De komende tijd willen we echt doorpakken. Richting nieuwe sectoren en afzetgebieden, maar ook ten aanzien van productontwikkeling en de samenwerking met klanten, dealers en leveranciers hebben we stevige ambities."

Van product naar totaalservice
Emma zal altijd trouw blijven aan haar roots: veiligheidsschoenen van hoge kwaliteit, voorzien van de allerbeste service. Tom: "Juist nu de markt wordt overspoeld door goedkope alternatieven, leggen wij met Emma de nadruk op techniek. Met de drie pijlers 
BalanceHydro Control en Contactmanagement maken we een statement naar de markt dat we hét kwaliteitsmerk in veiligheidsschoenen zijn. En er is meer…. Naast schoenen richten we ons ook in toenemende mate op sokken en voetverzorging; de totale beleving van veiligheid en comfort. We hebben onze naam dan ook heel bewust veranderd van Emma Safety Shoes in Emma Safety Footwear. Die totaalbenadering zie je ook terug in onze service. Met een pasbus die bij klanten op locatie schoenen aanmeet en de semi-orthopedische service, waarmee we aanpassingen op maat doen, zonder enig compromis op het gebied van veiligheid. Met die basis stevig in orde, leggen we de focus nu onder meer op relatiemanagement."

Samen doorontwikkelen
"We hechten zeer aan de relatie met zowel dealers als toeleveranciers en willen klanten veel meer samen met hen bedienen. Klantspecifieke oplossingen, maatwerk, private label; we kunnen het allemaal waarmaken. Om sneller en marktgerichter te werken, gaan we leveranciers veel meer betrekken bij de ontwikkelingen die we doen. In plaats van een paar schoenen te leveren, willen we lange termijn partnerships aangaan en samen business ontwikkelen. Wereldwijd zijn er nieuwe en spannende ontwikkelingen gaande. Zo zijn er momenteel hoogwaardige textielsoorten en microfibers beschikbaar die dezelfde veiligheidsniveaus halen als leer, we willen er alles van weten. Alleen zo zijn we in staat om onze ambitie te realiseren: samen met grote eindklanten de nieuwe generatie veiligheidsschoenen ontwikkelen."

Nieuw experience center, vertrouwde productiefaciliteit 
"Om dealers en eindklanten te inspireren en mee te nemen in ons verhaal hebben we het Emma Exeperience Center ingericht in ons nieuwe kantoor in Bunde. Hier kunnen zij echt beleven hoe Emma schoenen ontstaan en wat er allemaal nodig is om aan de hedendaagse veiligheidseisen enerzijds en aan de wensen van de gebruikers anderzijds te voldoen. De productie zelf vindt nog altijd in Brunssum plaats en dat zal zo blijven. We vinden het belangrijk om een Nederlands kwaliteitproduct te leveren en onze eigen fabriek stelt ons in staat de leverbetrouwbaarheid hoog te houden. We hebben altijd meer dan 40.000 schoenen op voorraad en kunnen razendsnel leveren. Wat ook blijft: onze bijzondere aandacht voor mensen met een arbeidshandicap. Ze werken bij ons volledig op basis van gelijkwaardigheid. We geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen, hier en ver over de grens. Ook van onze leveranciers verwachten we dat ze aan onze normen voldoen op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden, maar daarover meer in een volgende nieuwsbrief."

Groeiambities
De visie van Emma is duidelijk: kwaliteit, service en leverbetrouwbaarheid borgen, serieuze stappen zetten op het gebied van partnership en productontwikkeling. 
Tom: "Op die manier willen we allereerst in de Benelux uitgroeien tot productleader. Emma moet dé partij zijn die genoemd wordt als het gaat om veiligheidsschoenen. En we kijken ook verder naar markten als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De concurrentie is hier groot, maar we hebben er vertrouwen in dat we hier een eigen positie kunnen claimen. Datzelfde geldt voor sectoren waarin we momenteel nog niet actief zijn. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de zorgmarkt, waar hele specifieke eisen gelden ten aanzien van grip en comfort. Daar liggen kansen voor ons om enkele van onze modellen heel gericht door te ontwikkelen voor zorgprofessionals. We bruisen van de ideeën en initiatieven en daar gaan we de komende tijd serieus werk van maken, voor én samen met onze relaties."